@KTzone » 動漫 - 動漫綜合資源 » 最終幻想 - 疾風境界

2009-6-15 04:09 seechunyi
最終幻想 - 疾風境界

最終幻想 - 疾風境界1-25 (全最終幻想TV版)[RM]更新

「最終幻想:疾風境界」(英文:Final Fantasy: Unlimited,日文:FF:U ∼иャユЮюиャ⑦УЖみ:ヤ⑦этЪЧЭ∼)係GONZO製作嘅動畫系列作品,於2001年10月2日至2002年3月26日喺日本TV Tokyo播放,其後更喺香港無線電視播放,一共25話。

目錄
1 作品概要
2 故事簡介
3 登場人物
4 後續作品
5 主題曲

作品概要
呢個作品係根據SQUARE ENIX發售嘅遊戲「最終幻想系列」製作嘅動畫,但係同「最終幻想系列」嘅其他作品無任何直接關係。不過太空戰士系列嘅招牌元素都有喺依套動畫度出現,例如陸行鳥(無線譯造幸福鳥)、召喚獸。

故事簡介
住喺新潟縣佐渡島冷清漁村嘅"小愛"同"小優"係一對雙胞胎姐弟,佢地嘅父母都係著名嘅物理學家早川博士夫婦。早川博士夫婦知道喺特定嘅時間黑暗之柱就會出現,於是著手調查,之後失去消息。小愛同小優為咗搵失蹤咗嘅雙親,搭黑暗之柱內嘅地鐵去異世界,喺旅程中認識到會用氣現術嘅"麗莎"同手持魔槍嘅"風",展開一幕幕唔尋常嘅故事……

【劇情簡介】
第1集  異界
第2集  魔槍
第3集  果實
第4集 魔劍士
第5集  西德
第6集 氣現術
第7集 地下鐵
第8集  大地
第9集 奧斯卡
第10集 大宅院
第11集  頁巖
第12集 芬葛斯
第13集  隕石
第14集 亞米加
第15集   珍
第16集 氣現獸
第17集  青蛙
第18集 魔道士
第19集  小愛
第20集  小優
第21集 仙人掌
第22集 摩古利
第23集 提洛斯
第24集  混沌
第25集   風

[img]http://image-7.verycd.com/d94ab711a38529c5ff9efc358a45408089747%28600x%29/thumb.jpg[/img]

[[i] 本帖最後由 seechunyi 於 2009-6-15 04:19 編輯 [/i]]

2009-6-17 21:55 林瑞生
太棒了,感謝大大的分享,有分享就要回覆.

2009-6-24 22:30 jam.cho
回復 #1 seechunyi 的帖子

太酷了...
謝謝啦..好文就要回...

2009-6-25 00:59 ccccy
多謝分享

2009-7-14 19:15 Giggskom
thx a lot

2009-7-15 17:56 chiies123
謝謝大大分享囉????

2009-8-3 12:01 kgo
這片很好看